keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kaiuttimia ja kaapeleita

Yksi varma merkki remontin etenemisestä on lattialle sahanpurun sekaan ilmaantuneet johdonpätkät ja muut sähkötyön jäljet. Kaapelia alkaa risteillä kohta joka puolella venettä, yllättäviä määriä sitä pieneenkin veneeseen lopulta menee. Jotta asennukset kestäisi ajan hammasta on kaikki vedot putkitettu tai muuten suojattu, ja kaapelina käytetään meriasennuksiin tarkoitettua tavaraa. Laitekaappiin on vaivihkaa ilmaantunut jokunen purkki lisää ja melkoinen käärmeenpesä johtoa. Kunhan saadaan purkit paikalleen ja loput kaapelit vedettyä niin kesytetään ja järjestellään tuo. Tätä tarkoitusta varten on jo varattu kasa johtokoukkuja, lienevät tehokkaampia tälle käärmelajille kuin huilunsoitto turbaani päässä, mutta jos tarvetta ilmenee niin sitäkin voidaan kokeilla.




Helpompien pikkuasennusten sarjassa kaiuttimet rustattiin paikalleen. Pohdittiin monennäköisiä purkkeja ja niiden sijaintia, eteen ei saa fiksusti kun kolhii sohvalla istuvan päätä tai hartiaa ja on korvassa kiinni. Päälaipion rei'ittäminen upotusta vartenkaan ei oikein houkuttanut. Tuohon nykyiseen kohtaan olisi toki purkitkin saanut, mutta vaneripala oli lopulta helppo tehdä ja paljon fiksumman näköinen. Äänenlaatukaan tuskin on noilla ainakaan huonompi kuin jollain muovitörpöillä.



Lämmittimen ja hellan polttoainetankki löysi paikkansa moottoritilasta. Tuota pohdittiin ensin taemmas sitloodan alle, mutta lopulta tuo varastolla ollut ylimääräinen matala tankki sopi tuonne just kivasti niin meni näin. Tuo on suht helppo tankata, kaks pikaremmiä auki ja tankin saa nostettua pihalle täytettäväks, tai minne vain mistä polttoainetta tulee, ei tarvi ajaa pakosti tankkauslaituriin tuon takia. Ja 10l tankin pitäisi riittää kohtuu kauan kun sekä hella et lämmitin syö 0.1-0.2l tunnissa. Polttoaineletku suojattiin sähköputkella kun sitä oli sopivasti käsillä, huohotin ei tarvinne, vedettiin vain riittävän pitkälle ylös jotta ei läiky kun venettä kallistelee. Tankki on myös pitkittäin samasta syystä, riittää hellalle polttoainetta halssista riippumatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti