lauantai 17. maaliskuuta 2012

Johtoa ja putkea

Sähköjen kanssa päästiin torstaina jo itse asiaan ja alettiin vetää johtoja pitkin venettä, ja nyt veneellä onkin askarreltu oikeastaan joka päivä jotain. Yhteensä kaapeloitavaa tulee melkoinen määrä kun kaikki tehdään käytännössä tyhjästä lähtien. Vaan on tuo helpompaa kuin vanhojen purkkajohtojen korjaus ja jatkaminen, ja tulee kerralla hyvä. Veneen etuosaan tulevia johtoja saa vedettyä tuolla sivussa olevan puulistan takana, ja laitekaappiin tulevat vedot vedetään taipuisan sähköputken sisällä veneen lokeroissa ja moottoritilan halki. 12V johdotus ei ole vielä valmis, mutta etenee hyvää vauhtia. 48V puolta on myös aloiteltu katselemalla johtoja latureilta akuille, moottorin johdotus on vielä tulossa. Jokunen johtokourukin täytyy vielä asennella kattoon jotta saadaan lamppujen ja mittarien johdot salongissa ja mastolle menevät johdot vessassa vedettyä. Pala kerrallaan mennään, kun vedot on hyvin suunniteltu ja tarvittavat kalut paikalla niin itse johdon laittaminen on sujuvaa hommaa.



Lämmittimen putket vedettiin nyt myös, ihan jo silläkin että tiedetään mistä ne menevät, kun ovat kuitenkin isokokoisimpia. Toinen haara vedettiin keulaan ja siitä haaroitettiin salongin etuosaan suutin. Toinen haara otettiin kokonaisuudessaan keittiön alle salongin takaosaan, tuossa oviaukollahan kosteutta eniten on veneessä. Näillä lämmön pitäisi jakautua kohtuu tasan pitkin venettä. Laitekaapin osuus putkista eristettiin vetämällä päälle kokoa isompi putki jolloin välissä oleva ilma eristää, sohvan alla kulkevaa vetoa ei sen kummemmin tarvitse eristää koska lopulta lämmittä se venettä sieltäkin.



Viime kevään heloitusoperaatiossa jääneet barberien ravut kiinniteltiin myös, nyt kun nekin tuli haettua kaupasta. Samalla venettä myös siivoiltiin, niin löytää taas kamat ja on helpompi tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti