perjantai 22. kesäkuuta 2012

Electric Juhannus part 4

Talkooilta aloiteltiin perinteiseen tapaan kauppakierroksella, koska aina puuttuu jotain että voisi tehdä seuraavan asennuksen. Valitettavasti tällä kertaa puutoslistalla oli myös ehjä kaasukahva ja moottorinohjauksen kaapeli, eivät nyt ehtineet juhannukseksi joten vene viettää Jussin laiturissa ja rakentajat kuka missäkin. Mutta Regattaan mennään, jollei muuten niin hinaamalla ja vielä ehditään helposti saada tuo moottorikin valmiiksi.

Tämän päivän puuhana laitettiin maston asennukset, toppiin tuli windexin ja vhf-antennin seuraksi ankkurivalo ja tuulimittarin anturi. Paljon enempää kamaa tuonne ei enää mahtuisikaan... Myös koneajovalo laitettiin uusi.

Keittiöstä tuli myös valmis, jääkaapin kansi ja säilytyslokero viimeisteltiin. Tiskialtaaseen tuli aukon jämäpalasta kansi, käytäntö osoittaa onko tuolle hyötykäyttöä mutta nyt kun sopiva jämäpala oli tuon teki äkkiä.

Sähköjäkin raapusteltiin taas jokunen pala lisää. Bilteman kytkinpaneelin takana oli riemukkaasti 4.8mm liittimet joten normaali 6mm lattaliittimillä tehty kytkentä jouduttiin uusimaan noille 4.8mm jotta liitos pitää kun kannen sulkee, muuten jäykät johdot heiluttavat liittimiä irti. Hellan ja lämmittimen polttoainelinjasta ihmeteltiin vielä kuplia pois ja lämmittimen ilmaletkut laitettiin uusiksi, olivatkin toisin päin. Lämmitin kun on nopeasti katsoen samannäköinen molemmilta puolilta ja asentaessa kuvaa tuli vilkaistua hiukan liian nopeasti joten vehje imi ilmaa suuttimista ja lämmitti laitekaappia vaan nyt on oikeinpäin sekin.

Taas pohdittiin sitäkin että valmiina helpolta näyttävään asennukseen uppoaa yllättäviä määriä aikaa kun joutuu alkutekijöistä alkaen ensin miettimään ja kokeilemaan miten se on tehtävä, ja veneessä vielä voi kertoa normaalit asennustunnit kahdella kun jokainen laite on jossain vihoviimeisen kulman takana jemmassa. Valmista tulee hiljalleen. Projektitiimi siirtyy nyt Jussin viettoon ja hommat jatkunee maanantaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti