maanantai 18. kesäkuuta 2012

Electric Juhannus part 1

Otettiin nyt asiaksi saada tuo vene valmiiksi viimeistään Hangon Regattaan, ja osalla projektitiimiä taitaa poltella jo Juhannusveneilyt mielessä joten eilen veneellä olikin lähes ennätysmäärä tekijöitä. Asennusjooga muuttuikin siis joukkuelajiksi, neljällä asentajalla alkaa olla jo se ongelma että kaikki haluavat samaan lokeroon puuhimaan, varsinkin kun suurin osa asennuksista keskittyy laitekaapin lähistölle ja myös keittiö ja 12V sähköt ovat samoilla nurkilla. Puuhastelun tuloksena mm. seuraavat asiat etenivät:
  • Siivottiin hiontapölyt pois veneestä ja muutenkin
  • Sisäänajettiin vaihteistoa ekat 2h, toiset vielä lähipäivinä jotta hammaspyörät hioutuu toisiinsa
  • Maasähkötarvikkeet haettiin Kahalta ja asenneltiin sisäänmenevä pistoke ankkuriboksiin, pari rasiaa salonkiin ja katseltiin lopuille purkeille paikat laitekaapista sekä vedeltiin kaapelia
  • 12V sähköjä rakenneltiin lisää, mm. hella, mittarit, katseltiin 48/12-konvertterin sähköjä
  • Asenneltiin Wallaksen hella sekä siihen pakoputki, sähköveto ja polttoaineputki
  • Keittiö rakenneltiin melkein valmiiksi ja letkutettiin tiskiallas sekä hanat
Kaiken asentamisen tuloksena vene risteilee putkitettua sähköjohtoa melko tiheään, monesta kolosta löytyy jo varsin tukeva nippu johtovetoja. Toki tuo suojaava putkitus tekee spagetista paksumpaa mutta on noita rutkasti joka tapauksessa. Hommat jatkuu nyt kohtuu täysillä jotta saadaan paatti kasaan ja päästään itse asiaan, purjehtimaan.

Toki ennen varsinaisen purjehduskäytön aloitusta täytyy testailla systeemien toimivuus ja liiskata mahdolliset bugit, ainakin todettiin jo moottorissa olevan jonkun kontaktihäiriön, kerta tuo ei lähtenytkään kun siirrettiin vene sisäänajokäyttöä ja helpompaa kulkua varten perä laituriin, vaan lähti uudestaan kun alettiin etsiä melaa ja lokeron kansi kolahti. Vahva epäilys syyllisestä liittimestä löytyi jo, eiköhän tämäkin kohta selvitetä.

Kuvia ja huolellisempaa tekstiä tulee taas jahka ehtii, nyt asennetaan kaikella tarmolla mitä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti