tiistai 10. heinäkuuta 2012

Pitkä purjehdus

Alkuperäinen testisuunnitelma lensi ikkunasta pihalle kun kerhon rannikkopursi päätyi yllättäen telakalle keskellä parasta kautta ja todettiin että korvataan ElecTripillä kerta vene alkaa purjehduskunnossa olemaan. Näinpä vene lähteekin kerhon perinteiselle Pitkälle purjehdukselle, joka suuntaa tänä vuonna Ruotsin rannikolle ja Mälaren-järvelle, ehkä Gotlantiinkin, ja kestää kuutisen viikkoa. Venettä ehdittiin tätä ennen testailla pari viikkoa ja kun varsinaisia isompia ongelmia ei ilmennyt niin ei ole hyvää syytä olla testaamatta vähän isomminkin. Lopulta saaristo on saaristoa Ruotsissakin, samoin sähkö on sielläkin samanlaista, sinistä ja sattuvaa väärin käytettynä ja hyvä veneen polttoaine oikein käytettynä, letkusta saa lisää.

Lopulta tästä saadaan nyt sitten samantien kunnolla kokemusta sähköveneen soveltuvuudesta pitempään matkakäyttöön, ja havaintoja raportoidaan tästä jossain vaiheessa reissun varrelta.

1 kommentti:

  1. Hyvin on sähkövene toiminut ainakin toistaiseksi, ja kuljettanut meidät varsin onnellisina Nynäshamniin asti :) Rajoitettu moottorointisäde ei ole ollut mikään ongelma, vaikka välillä on konetettukin 20 mailia. Matkavauhti sähkökoneella on hiukan hitaampi kuin dieselillä, mutta hiljaisuus ja fiilis korvaa tuon eron moninkertaisesti ja perille pääsee.

    Ville

    VastaaPoista