sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Peräsimen irrotus, osa 1

Koskapa peräsin ei eilen irronnut, yritettiin tänään uudemman kerran. Toinen ruuvi irtosikin kun 5.5mm kuusiokoloavaimesta viilasi noin 5.2 avaimen joka sopi ruuviin. Tiukassa oli kyllä, vaati jatkovarren että kääntyi. Kierteet oli täynnä jotain ruskeaa, liekö ruuvilukitetta.

Toisen ruuvin kanssa ei sitten käynytkään niin hyvin. Kuusiokoloa ei saanut tuossa pysymään, vaan pyörähti tyhjää. Kun sopivaa torx-palaa ei ollut käsillä tuli kokeiltua talttapäällä. 6mm talttapäinen pala vain sattui sopimaan tuonne juuri jämptisti kun hiukan naputteli, vaan ei ollut hyvä ajatus se. Ensimmäinen talttapääpala vääntyi solmuun, ja toinen katkesi ruuvin sisään. Koska tuota talttapään palaa ei tuolta kolosta saanut enää millään pois, eikä pyöristyneeseen koloon enää saanut mitään työkalua sisään, jäi ainoaksi vaihtoehdoksi ruuvin poraaminen pois. Puolen tunnin ähräämisen jälkeen loppui poranterät, tällä päästiin 2/3 ruuvin pituudesta. Seuraavaksi lisää teriä ja yritystä, kyllä tämä vielä tästä.



Samalla tuli hiottua sisäkattoa tasaiseksi jonkun verran. Työkaluna ihan ehdottomaksi osoittautui iso kahva jossa on 3cm vaahtomuovia päällä, mikä lie laatoitustyökalu alunperin. Tuohon kun kiinnittää karkean hiekkapaperin niin jo vain tasoittuu. Suoralla laudalla tuo ei kävisi koska katto on hiukan kaareva, vaahtomuovi tasaa juuri sopivasti ja hyvä kahva yhdistettynä isoon pinta-alaan takaa sen että homma joutuu. Varsinkin kun tuo mikropallo-topcoat-seos on ihan oikeasti helppoa ja nopeaa hioa. Kovalla kitillä olisi tullut kovin tuskainen operaatio tästä. Nyt on eka kolmannes kattoa hiottuna, lisää joskus. Ihan tasaista ei tule yhdellä tasoituskerroksella, mutta riittävän tasaista kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti