torstai 4. elokuuta 2011

Sotkemista ja laminointia

Talkoopaikalla kaikki kauniisti ja siististi paikoillaan. Tämä vene pitää saada näyttämään taas työmaalta. Korjaampas asian aloittamalla sotkuisimmalla työllä mitä tiedän. Kajuutassa on pari mittarin reikää jotka pitäisi tukkia. Laminointihommia siis. Työ aloitetaan tekemällä viisteet laminoitavaan reikään rälläkän hiomalaikalla.Viisteet tehdään jotta uusi kuitu tarttuu vanhaan kuituun mahdollisimman suurelta alalta. Näin liitoksesta saadaan kestävä. Rälläköinnin jälkeen onkin joka paikka täynnä pölyä ja aika kuluu imuroidessa. Märille räteille olis tarvetta. Ei muuten mikään huonompi idea rajata työskentelyaluetta parilla märällä pyyhkeellä. Noh, seuraavalla kerralla sitten.

Visioitiin myös litium akkujen sijoittamista veneeseen. Alkuperäinen suunnitelma painopisteeseen sijoittamisesta vaikuttaa toimivalta ratkaisulta. Keulakajuutan sängyn alle on visioitu harmaavesisäiliötä. Sinne mahtuisi vaihtoehtoisesti myös pari akkua. Tilaa löytyy veneen keskeltä penkkien alta välilaipioita hieman aukomalla. Välilaipiot ovat siellä vain pitämässä penkkejä ylhäällä, joten rakenteellisia ongelmia ei tule. Kuvan akut tulisivat siis tuon reiällisen luukun alle peräkkäin. Kaksi molemmin puolin venettä.


Keittiötä tuli myös purettua hieman lisää. Huomaa vaalea pöly jota on joka paikassa. Polyesteria, epoksia ja lasikuitua. Sitähän siellä riittää. Työvaatteet päälle kun tuonne menee.
Myrkkymaalien poistokin etenee. Puolet tehty ja toinen puoli jäljellä.
Talkoosaunassa oliskin ideaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti