keskiviikko 10. elokuuta 2011

Akkujen paikka varmistuu, lisää selkänojien verhoilua

Pienen hengäsdystauon jälkeen puuhastelu palaili taas veneelle. Tällä kertaa jatkui jo aiemmin aloitettu akkujen sovittelu paikalleen, ja aika selkeästi noi on salongin sohvien alle menossa. Keulaan ei mahdu millään jollei tee jotain aika radikaaleja modifikaatiota, ja painopisteen kannalta noita ei tahtoisi perään. Tietty sohvanaluslokeroita tuossa nyt menee mut täytyy vain sijoitella muutamat tavarat veneessä sit toisaalle, akkujen kanssa kun ei sovi säilyttää jotain jakoavaimia samassa lokerossa. Salongin sohviakin joutuu hiukan modifioimaan, kanteen täytyy leikata isommat aukot, ja poikkilaipioihin sopiva kolo akulle, kun kaksi akkua on toki sen 5cm pitempi kuin poikkilaipioiden jako. Toisaalta akkujen tukemiseksi tuonne tarvii jotain rakennetta kuitenkin, voisi tehdä muutaman poikkilaipion lisää, joissa sopiva kolo akulle, kaksi per akku riittänee, ja päälle toki remmit jotka pitää akun paikallaan vaikka vene kävisi kyljellään.Sohvien selkänojat alkoi myös lähetyä valmista, ja tässäkin taas kerran näkee sen et viimeiset on paljon siistimpiä kuin eka, kädet tottuu työskentelemään uuden materiaalin kanssa mut siihen menee aina hetki. Vielä taustapuolien siistimistä hiukan, ylempien levyjen leikkaus, ja sit nuo onkin jo kokoamista vailla valmiit. Iltahämärissä ei valitettavasti oikeen saanu kuvia.

7 kommenttia:

 1. Tila kapenee aika rajusti päistään sitten.

  -harald

  VastaaPoista
 2. Joo eipä noita ihan eteen asti saa, toi tila ei kuitenkaan oo ison kulmikkaan kappaleen kannalta kovin iso vaikka sinne pikkusälää uppoaakin aika määrättömästi. Paaralla jää 10cm varaa keittiön vedenoton ja etummaisen mahdollisen kohdan välillä, styyralla toki mahtuu helposti.

  VastaaPoista
 3. On noita siis tuonne jo pujoteltu ;)

  VastaaPoista
 4. Arvasin kyllä että ei teekkarit nyt ihan pelkästään piirustusten varassa suunnittele :)

  harald

  VastaaPoista
 5. Onko noissa istuinlootissa pidetty ennen akkuja mitään hyödyllistä? Eli onko asiallisesti pois säilytystilasta?

  Ilmari V.

  VastaaPoista
 6. Ennen akkuja siel on asunu työkalupakki, miljoonalaatikko, merkkikuviot ja puosuntuoli, eli ei mitenkään hirveän paljon sälää eikä sellaista mitä tarttis ihan joka päivä. Noitten uudelleensijoittelu ei oo paha rasti. Ja tilallehan saadaan suuri osa vanhasta moottoritilasta avoimeksi kassivarastoksi, eli kyl tosta enempi plussaa tulee kuin miinusta. Akkujen työntäminen sinne moottoritilaan olis toki kans optio, mut painojakauman kannalta merkittävästi huonompi.

  VastaaPoista
 7. Meillä on noissa tiloissa styyran puolella 2*85Ah akut, pakki, miljoonalaatikko, sammuttimet.

  Paaran puolella ankaroliina, 7,5kg ja 12 kg ankkuri, merkkikuviot, muu extraköysistö sekä säilykkeitä taaemmassa kolossa.

  Näitä voi uudelleensijoittaa "mihin vaan", se on totta. Nämä on kuitenkin aika pieniä vehkeitä.

  Tulee tuo esitelmä lasikulhosta johon kaadetaan ensin isoja kiviä, sitten sepeliä, sitten hiekkaa ja vasta sitten vettä mieleen. Isommat objektit ensin.

  - harald

  VastaaPoista