perjantai 29. heinäkuuta 2011

Rakentelun aloittelua

Tänään aloiteltiin asennuksia laminoimalla mittaritelinettä ja purkamalla sohvien selkänojat ja vanhaa sähkökaappia. Uusien mittareiden teline tulee kulkuaukon luukun päälle, jolloin mittarit ovat helposti kaikkien näkökentässä eivätkä ole penkeillä mukavan asennon hakemisen tiellä tai peity istujien taakse. Samalla luukun lahonneet kiinnitysrimat vaihdetaan uusiin ja luukun liikerajoittimet korjataan.


Telineen teko aloitettiin taittelemalla pahvista ensin havainnemalli, jonka sopivuus ja mitat mallattiin mittareilla kohdalleen. Tämän jälkeen tehtiin varsinainen laminointimuotti, jonka päälle paneeli laminoitiin. Seuraavaksi teline kitataan, hiotaan ja pintakäsitellään gelcoatilla, jonka jälkeen voidaan asentaa mittarit paikalleen.

2 kommenttia:

  1. Tuolle mittarikotelollehan olisi feneilijöitä asiakkaiksi vaikka kuinka paljon! :-)
    Miten sprayhoodin kiinnitys onnistuu, etureunan paikkahan on normaalisti ihan tuossa uuden mittarikotelon etureunassa.

    VastaaPoista
  2. Meillä ei oo spreikkaria, niin ei oo tuota puolta asiasta edes mietitty. Mustot pitää veden riittävän etäällä ja näkee paremmin eteen ;)

    Varmaan kotelolle voisi olla kysyntää muillaki tosiaan, täytyy katsoa miten toi aaltopahvi-pakkausteippi-muotti selviää irrottelusta et saako siitä viel lisäkappaleita, tehtiin yhtä kappaletta varten. Sinänsähän jos noita aikoo tarvita enempi kuin yhden ni kannattais tehdä kunnollinen ulkopuolinen muotti josta saa suoraan hyvän pinnan ulos. Yksittäiskappaleelle toi sisäpuolinen rikottava muotti ja ulkopinnan viimeistely kittaamalla on melkeen joutusampaa. Toki nyt tuosta voisi saada muotit otettuakin kun lähipäivinä saa valmiiksi, ja ehkä tuo siksi aikaa joutaisi lainaksi. Mitoitus ainakin on riittävän reilu useimmille mittareille.

    VastaaPoista