tiistai 13. joulukuuta 2011

Sisäkatto valmis

Tänään hiottiin ja maalattiin sisäkatto. Ei tullut näyttelykelpoista pintaa, mutta toimiva ja paljon valoisampi kuin vanha, eikä maalit tipu syliin vanhojen verhoilumattojen tapaan. Kohtuullisen sottaista hommaa tuo ylöspäin maalaaminen on, ja hiomapölyn määrä on jotain uskomatonta. Kun maalia vähän jäi salongin katosta niin vedettiin samalla tuo moottoritilan yläpuolella oleva sisäkattokin valkoiseksi, alkuperäisen pirteän ruskean sijaan. Tuohan on siis se osa joka alunperin on konehuoneen sisäkattona, mutta tulee nyt osaksi sisätiloja kun konetila kutistuu pienemmän moottorin myötä sohvien tasolle ja sen päälle jää vapaata säilytystilaa. Noita moottoritilan alkuperäisiä vaneriseiniä täytyy vielä siistiä jollain, siellä käytetty vaneri kun ei ole ihan A-laadun viilupinnalla. Kuviakin tullee jonain päivänä, nyt ei maalisilla käsillä käpistelty kameraa.

Tässä jonain päivänä kun käy kuorimassa muovit pois ja vähän siivoaa niin sotkun seasta pitäisi nyt paljastua paljon entistä siistimpi vene. Ja nyt pitäisi toivon mukaan olla lasikuitutyöt ja sitä myöden lasikuitupöly hoideltuna, jolloin veneen voi siivota kunnolla ja alkaa asennella siistimpiä asioita kuten sähköjä ja loppuja puutöitä. Työjärjestyksenä kätevintä vain hoitaa ensin kaikki sottaiset hommat pois niin ei tarvii niitä tehdessä varoa muita asennuksia, riittää kun suojaa / putsaa jälkikäteen ne vanhat asiat jotka jää esiin.

Sinänsä rakentelu veneellä on jäämässä pikkuhiljaa talvitauolle, kelit ei oikein houkuta rakentamaan rannassa ja jotain tenttikausia ja harkkatöiden deadlinejäkin meinaa olla. Varmaan seuraavaksi haalitaan tarvikkeita ja tehdään suunnitelmia valmiiksi kevään asennusoperaatioita varten, ja pyöritellään jotain sisätiloissa tehtäviä asioita kuten peräsinremonttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti