sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Hommat jatkuu

Tänään käytiin taas porukalla väkertelemässä venettä eteenpäin pitkästä aikaa.

Kölistä raaputeltiin lisää huonosti kiinni olevaa maalia irti, ja ainakin sauma alkaa olla jo paljastunut. Kunhan kaikki heikosti kiinni oleva tavara on irti niin uutta päälle ja ajoon. Sama koskee pohjaa, joka tulikin hiottua jo aiemmin. Uuden myrkyttömän maalin alle toki primeröinti.


Sisäkatosta koitettiin myös irrotella vanhoja liimoja. Lievästi sanottuna ikävä homma, kun tuo huonosti kuivunut 30-vuotias kontaktiliima on hyvinkin tahmeaa ja vastentahtoista irtoamaan katosta, mutta toisaalta juuri senverran hötöä ettei siihen voi mitään kiinnittäkään ilman vanhojen poistoa. Parhaiten taitaa lähteä kun ensin raaputtaa suurimmat pois ja sitten jatkaa ksyleenillä. Toki suojanaamari päässä, tuo on aika ärjyä kamaa. Jos jollain on hyviä ideoita miten tuo tehdään helposti niin vastaanotetaan kiitollisena ;)

Mittarit kiinniteltiin myös uuteen telineeseen ja mallailtiin teline paikoilleen odottelemaan sähköjen etenemistä ja johtojen vetämistä. Samalla uusittiin luukkutallin kiinnitysrimat, vanhat kun olivat jo varsin hyvin kompostoituneet. Hyvänä seurauksena tästä luukun liikerajoittimet toimivat jälleen eikä luukku tule kertavedolla sitloodaan asti.


Akkutelineitäkin oli tarkoitus laminoida pohjaan, vaan kävipä pieni sotku kun veneeseen hankitut uudet lukot ei kuitenkaan auenneet veneen avaimilla ja laivaputkaan jemmatut laminointikamat jäi tältä erää saavuttamattomiin. Ens kerralla sitten.

1 kommentti:

  1. Hienosti saitte taas aikaan! Olisin itsekin tullut, mutta näin avovesikaudella joutuu joskus purjehtimaankin :)

    VastaaPoista